Składniki dobrej fotografii kulinarnej

Chciałbyś poznać interesujące informacje odnośnie fotografii kulinarnej? W tym tekście poznasz kilka praktycznych wskazówek, które uczynią, że Twoje zdjęcia będą najnormalniej w świecie lepsze.

Właściwe światło może być bardzo ważnym kryterium świetnego robienia zdjęć, a najodpowiedniejsze światło to pośrednie światło dzienne – zacienione miejsce w słoneczny dzień będzie najnormalniej w świecie idealne. Nadaje jedzeniu świetny , złocisty połysk i nie zabarwia kolorów tak, jak przeważnie robi to oświetlenie wewnętrzne.

Będziesz musiał zwrócić uwagę na kąty zdjęcia. Przeanalizuj jaką część dania chciałbyś podkreślić. Jeśli przygotowujesz fotografię kanapki przykładowo, możesz pomyśleć o pokrojeniu go na dwie części a również przygotowaniu fotografii z boku, żeby pokazać składniki i soczystość wołowiny. Boczne zdjęcia nie będą natomiast korzystne dla wszystkich potraw. Takiego rodzaju rzeczy, jak sałatki albo deska do wędlin, najkorzystniej jest tworzyć zdjęcia z góry, aby wyrazić naszą stylizację.

Przed tym gdy kupisz sprzęt fotograficzny do robienia zdjęć potraw, przeczytaj oceny i wybierz się do pobliskiego sklepu fotograficznego, aby sprawdzić aparat na własne oczy. Jeśli aparaty pojedynczej marki wydają się szczególnie łatwe w użyciu a także sądzisz, że dość wygodnie leży w dłoni, zakup go. Oko obiektywu, którego będziesz używać do ujęć jedzenia, będzie miał większy wpływ niż sam aparat fotograficzny , zatem radzę kupowanie korpusu a również soczewek osobno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s